Transnistria şi Găgăuzia

BAȘCANUL GĂGĂUZIEI A PARTICIPAT LA PARADA VICTORIEI DE LA MOSCOVA ALĂTURI DE OLIGARHUL FUGAR ILAN ȘOR

09 mai, 2024

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a participat joi la Parada Victoriei de la Moscova. După cum relatează INFOTAG, pe rețelele de socializare au fost postate fotografii cu ea stând în Piața Roșie împreună cu oligarhul fugar Ilan Shor și deputata Marina Tauber.

Guțul i-a mulțumit președintelui rus Vladimir Putin pentru „invitația de a participa la festivități”. De asemenea, Guțul a precizat că acesta a fost „un semn înalt de prietenie și încredere între popoarele noastre”.

„Este o mare onoare pentru mine să reprezint Găgăuzia și întreaga Moldovă la acest eveniment. (...) Am făurit împreună Marea Victorie și astăzi suntem din nou împreună, pentru că face parte din istoria noastră comună. Nimeni nu poate rupe prietenia noastră seculară!”, a spus Guțul.

Evghenia Guțul i-a îndemnat pe locuitorii Găgăuziei să iasă la procesiunea festivă de la Comrat și să depună flori la Memorialul Războinicilor Eliberatori.

„Măcar atât putem face în memoria soldaților care au salvat omenirea de fascism”, a scris Guțul.

Presa rusă a relatat cu o zi înainte că Ilan Șor ar urma să înmâneze fiecărei localități din Republica Moldova câte o bucată din flacăra eternă de la mormântul soldatului necunoscut din ”Aleksandrovskii sad” din Moscova.

„Noi suntem urmașii marilor învingători. Pentru că această victorie a fost o țară mare”, a spus Șor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.05.11 13:46 Fima
    Cine so de ce ne prezinta la Moscova?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.