Transnistria and Gagauzia

PENTRU FINANȚAREA POLITICĂ ILEGALĂ A PARTIDULUI, CU CARE EVGHENIA GUȚUL A FOST ALEASĂ ĂN FUNCȚIA DE BAȘCAN, ACESTEIA I SE POATE ATRIBUI PÂNĂ LA 10 ANI DE ÎNCHISOARE

11 april, 2024

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, este acuzată de complicitate la acceptarea ebnvolă a finanțării unui partid politic, a unui grup de inițiativă sau a unui competitor electoral de o grupare criminală organizată sau organizație criminală.

Conform INFOTAG, Procuratura Anticorupție i-a adus Evgheniei Guțul acuzații definitive într-un dosar penal cu denumirea generică de „Finanțarea ilegală a fostului partid politic „Șor”.

„Investigația în dosarul penal este finalizată și se află în etapa de prezentare a materialelor dosarului penal către partea de apărare. După finalizarea acestei etape, dosarul penal va fi trimis în instanță”, a informat procuratura în prealabil.

Dacă instanța o găsește vinovată pe bașcana Guțul, acesteia i se poate aplica pedeapsa cu închisoarea pentru o perioadă de la 6 la 10 ani, însoțită de o amendă în cuantum de la 6000 la 8000 de unități convenționale (300 000 - 400 000 de lei), precum și interzicerea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a desfășura anumite activități pe o perioadă de la 7 la 10 ani.

Add Comment

Add Comment

  • name
  • email
  • message
Thanks!
Your comment will be published after administrator approval.