Comunicate de presă

STATISTICA OFICIALĂ CONFIRMĂ TEMERILE EXPUSE DE CETĂȚENI ÎN CADRUL CAMPANIEI "VOCEA POPORULUI"

16 mai, 2024

În cadrul campaniei "Vocea Poporului, pe care eu, împreună cu echipa "Platforma Moldova", am implementat-o în ultimele mai bine de două luni, am identificat cele mai serioase probleme care îi preocupă pe oameni. Una dintre acestea a fost creșterea datoriei de stat, în anii de când PAS este la guvernare cu peste o pătrime sau cu circa 26 miliarde lei. Am vorbit public despre această problemă și am spus că oamenii se tem că datoriile enorme făcute de echipa Maiei Sandu vor fi plătite și de ei, dar și de copii, și nepoți. Cele mai noi date statistice oficiale vin să confirme acest lucru.

Astfel, numai în luna aprilie pentru achitarea datoriilor externe s-au îndreptat peste 30 milioane dolari SUA. Îngrijorătoare este și această sumă, dar și faptul că din activele oficiale de rezervă ale statului într-o singură lună s-au luat peste 20 milioane dolari. Și mai grav este că, pe lângă această sumă enormă, s-au achitat și datorii interne. Specialiștii spun că ar fi vorba de aproape 5 milioane dolari SUA. Deci, în decurs de o lună s-au cheltuit circa 35 milioane dolari SUA pe datorii. Având această cifră, putem deduce că echipa Maiei Sandu se comportă ca un bețiv, care face împrumuturi în tot satul, cheltuie tot pe guleaiuri, iar când vine timpul de plătit, face noi împrumuturi, ca la un moment dat pur si simplu să fugă din sat. Să nu aveți nici un dubiu, că omuleții galbeni, după ce au băgat țara în datorii până la gât, la un moment dat își vor lua rucsacurile și vor fugi din Moldova.

Desigur, cei de la guvernare pot spune că o parte din datoriile achitate acum au fost făcute de alții. De aceea, în spiritul corectitudinii, le cer să facă publică o informație detaliată despre cele circa 26 miliarde de lei pe care le-au împrumutat de când sunt la putere, cum au fost cheltuite (inclusiv schemele dubioase aplicate la procurarea gazelor naturale, dar și la implementarea unor proiecte de infrastructură), când trebuie întorși banii, care sunt dobânzile etc.

Oamenii vor sa știe toate aceste lucruri ca să nu aiba șocuri în fiecare lună când vor afla că din activele oficiale de rezervă sau din bugetul de stat au fost scoase iar câteva zeci de milioane pentru a plăti incompetența echipei Maiei Sandu.

Președintele AsociațieiPlataforma Moldova

**

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.