Finanţe

GUVERNATOAREA BĂNCII NAȚIONALE FELICITĂ CETĂȚENII MOLDOVENI CU OCAZIA ZILEI PĂCII ȘI UNITĂȚII ÎN EUROPA

09 mai, 2024

„La mulți ani, Moldova! La Mulți Ani Europei!”, - Anca Dragu, guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), a adresat acest mesaj de felicitare cetățenilor Republicii Moldova la 9 mai. După cum a comunicat pentru INFOTAG serviciul de presă al BNM, bancherul a spus că pentru ea Ziua păcii și unității în Europa din acest an are o „semnificație specială”.

„Am ocazia de a sărbători valorile fundamentale europene în calitate de guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei, o țară aflată în plin avânt pe parcursul său de aderare.”, a spus Dragu.

Guvernatoarea BNM a îndemnat cetățenii să reflecteze de Ziua Europei asupra valorilor comune - respectarea drepturilor omului, libertăților, statului de drept, democrației.

„Aderarea la Uniunea Europeană este un salt important în direcția modernizării și dezvoltării Republicii Moldova, creând perspective de dezvoltare, stabilitate și prosperitate. Ca și guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei, mă angajez să contribui la consolidarea relațiilor noastre cu partenerii europeni și la îndeplinirea rolului BNM în procesul de aderare” a declarat Dragu.

Bancherul a spus că integrarea în structurile europene deschide numeroase perspective pentru servicii bancare mai bune, acces mai larg la fonduri de dezvoltare, tehnologii avansate și piețe noi.

„Sărbătorim astăzi angajamentul nostru pentru pace, prosperitate și solidaritate în întreaga regiune. La mulți ani, Moldova, la mulți ani, Europa!”, a conchis Anca Dragu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.05.11 13:46 Raisa
    Tot ce face dna Dragu la BNM este corect si destul de efectiv.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.