Finanţe

PREȘEDINTELE PARLAMENTULUI, IGOR GROSU, A INFORMAT MISIUNEA FMI CU PRIVIRE LA PROGRESELE ÎNREGISTRATE PE AGENDA PARLAMENTARĂ

30 aprilie, 2024

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a informat Misiunea FMI despre „progresele înregistrate pe agenda parlamentară”. Misiunea FMI, condusă de Clara Mira, se află în vizită în Moldova în perioada 22 aprilie - 2 mai, transmite INFOTAG.

Grosu a scris pe pagina sa de facebook, după întrevedere, că „prioritățile rămân reforma justiției, lupta cu grupurile criminale și dezvoltarea economiei”.

„Pentru aceasta este nevoie de instituții puternice, cu judecători și procurori onești care să lucreze în favoarea cetățenilor. Consiliul Superior al Procurorilor și Consiliul Superior al Magistraturii au început să facă progrese. Nu atât de repede pe cât ne-am dori, dar sperăm că, cu onoare și curaj, vom finaliza cazurile de profil înalt și vom curăța sistemul de corupție”, a mai scris Grosu.

Președintele parlamentului a precizat că întâlnirea a fost un schimb de opinii cu privire la rolul Băncii Naționale.

„Aici suntem în favoarea unei cooperări active, mai ales în contextul negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE”, a spus Grosu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.30 13:09 Fima
    De ce FMI nu intreaba foarte dur, ce a fost facuta cu banii, ca a dat fond?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.