Social

PREȘEDINTA MAIA SANDU DESPRE SUSPENDAREA UNOR INSTITUȚII DE PRESĂ DIN MOLDOVA: ERAU MIJLOACE DE DEZINFORMARE ÎN MASĂ

07 mai, 2024

Președinta Maia Sandu a declarat că activitatea unor instituții media din Republica Moldova a fost suspendată prin decizia organelor guvernamentale, deoarece acestea răspândeau dezinformare și contribuiau la destabilizarea situației din țară. După cum relatează INFOTAG, ea a făcut aceste declarații în cadrul unui interviu acordat jurnalistului rus Iurie Dudi.

Aceasta nu este cenzură. (Pentru că) nu este vorba de mass-media, ci de dezinformare în masă... Dacă mass-media nu respectă legea, bineînțeles că trebuie luate decizii... Toată lumea trebuie să respecte legea... pentru finanțarea acestor lucruri (mass-media – „I”) sunt folosite mijloace ilegale...”, a spus Sandu.

Potrivit președintei, suspendarea presei este legată de activitatea lor, de încercările de destabilizare a situației din țară.

„Acest lucru se întâmplă nu doar cu mass-media... Ei (gruparea Șor – „I”) încearcă să dezinformeze, să destabilizeze țara. Aici, recent, la propriu, acum două zile, au încercat să importe un milion de dolari în țara noastră, pentru a finanța astfel de lucruri. Acest lucru este ilegal. Toate acestea se întâmplă cu scopul de a destabiliza (situația – „I”). Aceasta nu este democrație. Aceasta este corupție. Și trebuie să facem o distincție foarte clară între ceea ce se poate face și ceea ce este ilegal. Toată lumea trebuie să respecte legea”, a declarat președinta.

Sandu a subliniat că în Republica Moldova toate mijloacele de informare în masă pot critica autoritățile. Administrația prezidențială chiar i-a trimis intervievatorului „o listă a instituțiilor media care o critică în mod regulat pe președintă și partidul pe care l-a fondat”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.