Politică

PREȘEDINTA DEZMINTE ZVONURILE POTRIVIT CĂRORA UCRAINA AR FI OFERIT MOLDOVEI SĂ REZOLVE MILITAR PROBLEMA TRANSNISTREANĂ

07 mai, 2024

Președinta Maia Sandu a negat zvonurile potrivit cărora Ucraina ar fi oferit Moldovei soluționarea militară a problemei transnistrene. După cum relatează INFOTAG, șefa statului a declarat acest lucru în cadrul unui interviu acordat jurnalistului rus Iuri Dudy.

”Cu toată responsabilitatea vă spun că oficial nu a existat niciodată o astfel de propunere. Și nici neoficial. Nu a existat o astfel de propunere din partea oficialilor (ucraineni)... Noi am spus întotdeauna și vom continua să spunem că o soluție la conflictul transnistrean poate fi obținută doar pe cale pașnică. Militar, nu vom fi de acord, ci doar pașnic. Pacea este foarte importantă pentru noi”, a declarat Sandu.

Președinta a comentat, de asemenea, situația cu depozitele de muniții de la Colbasna.

"(Deoarece) în Transnistria există un regim separatist, autoritățile constituționale nu pot verifica ce se află acolo, așa că putem doar să presupunem... Din prima zi a mandatului meu am încercat să rezolvăm această problemă cu Federația Rusă, am spus că este necesar să distrugem ce se află în acest depozit. Federația Rusă a fost deschisă, dar în cele din urmă nu am ajuns la nicio soluție. Aceasta este o problemă. Dar nu există astfel de discuții pentru ca Ucraina să aibă acces (la depozite), deoarece Ucraina respectă integritatea noastră teritorială...” - a spus Sandu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2024.05.07 14:29 TRofim
    Bravo!
  2. 2024.05.07 14:35 Dumitru
    Dva Sandu este prea descisa, asa am impresiu eu.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.