Transnistria şi Găgăuzia

AUTORITĂŢILE TRANSNISTRIEI VOR SCOATE LA VÂNZARE FABRICA DE CONSERVE DIN CAMENCA PENTRU SUMA DE $1,3 MIL.

18 martie, 2020

Guvernul Transnistriei va scoate la vânzare 100% din acţiunile Fabricii de conserve din Camenca la un preţ de pornire de circa 21,2 mil. ruble ($1,3 mil.).

Potrivit agenţiei INFOTAG, în conformitate cu un proiect individual de privatizare, anunţat marţi de Guvernul nerecunoscutei RMN, cumpărătorul va fi obligat să achite datoriile companiei (75,3 mil. ruble) şi să investească cel puţin $3 mil. în construcţie de capital, reconstrucţie, extindere şi reechipare tehnică a uzinei în următorii cinci ani, să asigure dezvoltarea bazei proprii de materii prime şi să aducă veniturile din prelucrarea fructelor şi fructelor de pădure la nivelul de $4 mil. până în 2024.

Pentru a demonstra seriozitatea intenţiilor sale, la încheierea contractului de vânzare-cumpărare a obiectului de privatizare, cumpărătorul potenţial este obligat să depună 1 mil. de ruble ($66,1 mii) înainte de a depune solicitarea de participarea la privatizare.

Proiectul a fost elaborat cu scopul de a contribui la dezvoltarea dinamică a întreprinderii, de a spori volumul de muncă (serviciilor) furnizate, de a utiliza mai eficient capacităţile de producţie şi de a introduce tehnologii noi.

Capitalul propriu al fabricii constituie 174,4 mil. ruble. Uzina şi-a început activitatea în anul 1958 şi produce conserve de fructe şi legume şi sucuri. Cea mai mare parte a produselor este destinată pieţei interne - atât pentru livrare către organizaţiile bugetare, cât şi pentru magazinele alimentare. Există, de asemenea, consumatori în ţări străine, de exemplu, sucul de mere concentrat se vinde în Rusia, Germania, Austria şi Polonia.

În 2019, pentru prima dată în 15 ani, fabrica a obţinut un profit de 2,5 mil. ruble. Pe piaţa internă s-au vândut produse în valoare de 17 mil. ruble, iar 19 mil. ruble au reprezentat venituri din export.

După cum a informat INFOTAG anterior, Fabrica de conserve din Camenca a fost deja privatizată în anii 90 ai secolului trecut. Cu toate acestea, în anul 2012, aceasta a fost reîntoarsă "în proprietatea statului" sub pretextul că fosta administraţie a uzinei "a folosit scheme frauduloase pentru a retrage bani prin intermediul companiilor off-shore din afara republicii, iar datoriile companiei s-au ridicat la $14,5 mil.".

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.18 11:39 Maria
    Moldova potom vse eto otnimet bez deneg...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.