Social

MINISTERUL APĂRĂRII A INFIRMAT INFORMAȚIILE DESPRE ÎNROLAREA CIVILILOR ÎN SERVICIUL CONTRACTUAL SAU ÎN LEGIUNEA STRĂINĂ

24 aprilie, 2024

Ministerul Apărării a infirmat informațiile despre înrolarea civililor în serviciul contractual sau în legiunea străină. Conform INFOTAG, ministerul a venit cu o reacție după ce pe străzi au apărut afișe cu apeluri pentru a se înscrie în serviciul militar pe bază de contract în armata Moldovei sau în legiunea străină.

„O nouă dezinformare îndreptată împotriva Armatei Naționale. De data aceasta, falsurile iau o altă formă - pe clădiri și stâlpi sunt lipite afișe care îndeamnă la serviciul militar pe bază de contract. Ministerul Apărării avertizează: conținutul acestor materiale este manipulativ și nu corespunde realității”, a declarat ministerul apărării.

Potrivit anunțului, recrutarea personalului militar în Armata Națională pe bază de contract este promovată prin canalele oficiale ale ministerului apărării și ale guvernului. În același timp, informarea cetățenilor despre posturile vacante în departamentul de apărare se face prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă și târguri de locuri de muncă.

Inspectoratul General de Poliție efectuează o anchetă și stabilește identitatea și locația persoanelor implicate în aceste acțiuni. Ministerul Apărării a apelat la cetățenii care observă astfel de afișe să sune la numărul de telefon 0 (22) 25 22 92 sau să informeze la adresa imma@army.md

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.