Politică

ACTIVIȘTII PUBLICI AU ORGANIZAT UN FLASH MOB ÎN FAȚA AMBASADEI RUSIEI LA CHIȘINĂU ÎN SPRIJINUL PRESEI INDEPENDENTE.

03 mai, 2024

Activiștii publici au organizat un flash mob în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău sub sloganul „Uniți pentru o presă liberă. Adevărul nu poate fi ascuns”. Potrivit INFOTAG, acțiunea a avut loc vineri, de Ziua Mondială a Libertății Presei, la inițiativa Centrului pentru Jurnalism Independent și a adunat circa 15 persoane.

Participanții la manifestație au ținut în mână caricaturi ale președintelui rus și pancarte cu cuvintele „Ați trimis jurnaliștii la închisoare, dar nu i-ați adus la tăcere”, ”Ați ucis jurnaliști, dar nu ați ucis adevărul”, precum și cu un apel de a opri războiul din Ucraina.

Nadine Gogu, directoarea centrului, a declarat că acțiunea a fost menită să reamintească consecințele războiului asupra jurnalismului independent, precum și să onoreze memoria colegilor care și-au pierdut viața făcându-și meseria.

„Ne opunem atât războiului pe care Rusia îl duce în Ucraina, cât și mașinăriei de propagandă care este condusă de Moscova. Ne opunem politicii de presă prohibitive a Moscovei și ne exprimăm solidaritatea cu jurnaliștii ruși independenți”, a declarat Gogu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.