Politică

AMBASADELE LITUANIEI ȘI POLONIEI AU SĂRBĂTORIT CU FAST ZIUA CONSTITUȚIEI UNIUNII STATALE POLONO-LITUANIENE

24 aprilie, 2024

Ambasadele Lituaniei și Poloniei din Republica Moldova au sărbătorit cu fast Ziua Constituției uniunii statale polono-lituaniene. Conform INFOTAG, ambasadele au organizat la Palatul Republicii o recepție solemnă și un concert cu ocazia Constituției Uniunii Polono-Lituaniene din 3 mai 1791.

Ambasada Lituaniei a comunicat pe site-ul său de socializare că festivitatea a fost dedicată și celor 20 de ani de la aderarea Lituaniei și Poloniei la Uniunea Europeană, precum și celor 20 și 25 de ani de la aderarea lor la NATO.

„Constituția din 3 mai se bazează pe solidaritate, cooperare și valori comune, care astăzi sunt reflectate de UE și NATO. Moldova și Ucraina beneficiază și ele astăzi de pe urma UE și NATO. (...) Aderarea voastră va contribui la extinderea spațiului de prosperitate și securitate”, a declarat ambasadorul Lituaniei, Tadas Valionis, la ceremonie.

Președinta Maia Sandu a exprimat mulțumiri pentru sprijinul pe care Lituania și Polonia îl acordă Moldovei în parcursul său european.

„Relațiile noastre cu Polonia și Lituania nu sunt doar relații de prietenie și cooperare, ci și valori și aspirații comune. (...) Cu sprijinul vostru, progresăm în aderarea la UE și ne ajutați să depășim problemele externe grave cu care ne confruntăm în această perioadă dificilă”, a spus președinta.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.