Economie

GUVERNUL INTRODUCE EVOSIGN ÎN CALITATE DE UN NOU INSTRUMENT DE IDENTIFICARE DIGITALĂ

24 aprilie, 2024

Guvernul a aprobat miercuri o rezoluție privind implementarea EVOSign - un instrument pentru crearea și utilizarea semnăturilor electronice avansate.

Potrivit INFOTAG, aceasta creează baza legală pentru lansarea în Republica Moldova a EVOSign - unui aplicații mobile gratuite, oferind cetățenilor un mod simplu și convenabil de autentificare și acces la serviciile guvernamentale electronice. Acest pas extinde și diversifică tipurile de semnături electronice disponibile în Republica Moldova, asigurând accesul la identificarea electronică și serviciile guvernamentale digitale pentru toți cetățenii Republicii Moldova, atât în interiorul țării, cât și în străinătate.

Aproximativ 260.000 de cetățeni moldoveni au semnături electronice și pot accesa serviciile guvernamentale în format digital. Lansarea EVOSign va extinde semnificativ accesul la serviciile guvernamentale digitale și va simplifica obținerea lor de către cetățeni.

Secretarul de presă al guvernului, Daniel Vodă, a declarat într-o conferință de presă după ședința guvernului că începând cu dimineața de 26 aprilie, aplicația semnăturilor electronice pentru computerele desktop va fi actualizată. Prin urmare, utilizatorii vor trebui să actualizeze aplicația pentru a folosi semnăturile după această dată.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.25 18:43 Boris
    Dl Alaiba stie bine de ce asta trebue pentru Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.