Economie

TERMOELECTRICA VA EXTRAGE 5.000 DE TONE DE MAZUT DIN REZERVELE STATULUI PENTRU A NU ADUCE DAUNE BUGETULUI DE STAT

24 aprilie, 2024

Compania Termoelectrica va extrage 5.000 de tone de mazut din rezervele statului pentru a nu aduce daune bugetului de stat. Conform INFOTAG, guvernul a adoptat o astfel de hotărâre miercuri.

În proiectul de hotărâre se menționează că anterior, întreprinderii i s-au livrat combustibili din rezervele statului pentru stocare. Dar din cauza faptului că din cele patru rezervoare funcționale erau doar două, norma de stocare a fost depășită cu aproape 10%. Acest lucru a pus în pericol funcționarea normală a rezervoarelor. De asemenea, există riscul ca întreaga cantitate de mazut din rezervele statului să fie pierdută, ceea ce implică atât riscul poluării mediului înconjurător, cât și pierderi financiare semnificative.

Prin urmare, în urma ședinței guvernului din martie, s-a decis să se ardă aceste volume. Termoelectrica utilizează combustibilul pentru producerea de căldură și energie electrică, iar Agenția Națională de Reglementare va lua în considerare aceste volume la ajustarea tarifelor pentru anul 2024.

Hotărârea guvernului va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial. Ulterior, în decurs de 12 luni, Termoelectrica va trebui să restituie în bugetul de stat 102,4 milioane de lei pentru mazutul consumat.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2024.04.24 14:22 Galina
    Vedeti, mazut acum mai scump ca gaz natural...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.