Social

LA CHIȘINĂU A AVUT LOC UN MARȘ AL VICTORIEI. PARTICIPANȚII ACESTUIA AU MĂRȘĂLUIT PE STRĂZI ÎN DOUĂ COLOANE DIFERITE

09 mai, 2024

La Chișinău a avut loc joi Marșul Victoriei. Potrivit INFOTAG, acesta a fost organizat de comitetul public „Victorie”.

Participanții au mărșăluit din centrul Chișinăului până la Complexul Memorial „Eternitate” în două coloane diferite. În fruntea primei coloane s-au aflat deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, lideri ai Partidului Socialiștilor, inclusiv Igor Dodon cu soția și cei trei fii ai săi. Cel mai tânăr fiu era îmbrăcat în uniforma unui soldat al Armatei Roșii. Lângă Memorial, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, și soția sa s-au alăturat coloanei.

La formarea coloanei în centrul Chișinăului, liderii partidelor „ȘansP”, „Vozrozhdenie” și alți activiști ai blocului „Victorie”, creat recent la Moscova, au dorit să se alăture marșului. Cu toate acestea, organizatorii nu le-au permis să se alăture coloanei. Din acest motiv, susținătorii oligarhului fugar Ilan Shor au mers într-o altă coloană. La Memorial au fost nevoiți să aștepte ca participanții primei coloane să depună flori. În același timp, unii deputați din fostul partid „Șor” au mers împreună cu deputați din Blocul Comunist și Socialist.

Participanții ambelor coloane au mărșăluit cu steaguri roșii și steaguri ale Republicii Moldova la marșurile militare. Ei au cântat cântece din anii războiului și au scandat lozinci precum: „Victorie!”, „Mulțumesc bunelului pentru victorie!”, „Victoria înseamnă pace!”, „9 mai - Ziua Victoriei!”. În ciuda interdicției, mulți participanți la marș, inclusiv membri ai parlamentului, au purtat „panglica Sfântului Gheorghe”.

Pe tot parcursul marșului, coloana a fost însoțită de carabinieri și polițiști, care au fost de asemenea la datorie în intersecții și au asigurat ordinea publică. Poliția a asigurat, de asemenea, siguranța coloanei de mașini organizate de vetățeni în cinstea Zilei Victoriei. Aproximativ o sută de mașini, inclusiv mașini de epocă, au șăcut parte din coloană pe străzile Chișinăului.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.